Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Med lægeuddannelsen får Køge et stærk uddannelsestilbud

Sundhedsministerie, Uddannelses- og Forskningsministeriet og et politisk flertal i Region Sjælland, har udpeget Køge til den oplagte placering for en ny lægeuddannelse. Det betyder, at Sjællands Universitetshospital, Køge får egen lægeuddannelse, og Køge får på samme tid sin første universitetsuddannelse.

13.04.18

Der er tryk på udviklingen i Køge. Tusinde af nye arbejdspladser er på vej, tog- og vejforbindelser udvides, nye byrum skyder op, og nu kommer lægeuddannelsen til Sjællands Universitetshospital, Køge.  

Den nye uddannelse på Sjællands Universitetshospital, Køge bliver oprettet med et klinisk institut, som skal rumme 50 studerende årligt på medicinstudiets kandidatdel. På sigt håber man dog at kunne have helt op til 100 studerende.

Borgmester glæder sig

Nyheden glæder Køges borgmester Marie Stærke (Soc.).

- Det er en fantastisk god nyhed, at Region Sjælland, Sundhedsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet har besluttet at etablere en lægeuddannelse på Sjællands Universitetshospital i Køge. Det glæder mig meget, at vi nu får vi et stærkt uddannelsestilbud. Det passer til Køge kommunes vision om at tiltrække flere uddannelser. Dertil er der et stærkt behov for lægeuddannelsen på Universitetshospitalet og i hele Region Sjælland, siger Marie Stærke.

Flere læger til yderområderne

Udvidelsen af studiepladser og etablering af en lægeuddannelse i Køge skal ifølge Sundhedsministeriet medvirke til at gøre indhug i det voksende problem med lægemangel, der plager Region Sjælland.

Direktør for Connect Køge Ingo Østerskov ser frem til, at Køge får egen lægeuddannelse, og håber, det kan modvirke den stigende lægemangel i regionen.

- Vi er meget glade for, at Køge får lægeuddannelsen, hvor de studerende fremover vil få mulighed for at tage en del af deres uddannelse her i byen. Med en lægeuddannelse på Sjællands Universitetshospital, Køge, håber vi at komme den stigende lægemangel i regionen til livs. Og så håber vi selvfølgelig også, at de færdiguddannede læger vil bosætte sig i Køge. Overordnede set er det dejligt, at de nye uddannelser, der kommer til byen, passer med det behov, der er i byen. Og vi vil forsat arbejde på, at der kommer flere uddannelser til Køge, der kan støtte op om det kommende universitetshospital, siger Ingo Østerskov.

FAKTA
Om den nye uddannelse

Konkret skal den nye uddannelse placeres omkring Sjællands Universitetshospital i Køge, og giver medicinstuderende på den sidste del af universitetsuddannelsen mulighed for at studere i Region Sjælland.

I praksis vil en del af deres uddannelse stadig skulle foregå i København, men en del undervisning kommer så til at foregå i Køge eller øvrige hospitaler i Region Sjælland.

Lægemangel i yderområderne

Ifølge den seneste opgørelse havde Region Sjælland i september 2017 119 ubesatte speciallæge-stillinger og 154 ubesatte SOSU-, sygeplejerske- og radiograf-stillinger på sygehusene i Køge, Roskilde, Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F. samt i psykiatrien.

Om Connect Køge

Connect Køge er en erhvervsfond, der arbejder fokuseret på at styrke erhvervs- og turismeindsatsen, danne netværk og blive en aktiv medspiller i virksomhedernes hverdag. Sidst, men ikke mindst arbejder Connect Køge på at vise nye aktører fra ind- og udland de mange muligheder, der findes i Køge kommune.

Kontakt Connect Køge
Opdateret af Kirstine Kryger 01.05.18