Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

Iværksætterkursus skabte klarhed for virksomheden 4600 NORD

Connect Køge klæder iværksættere på til livet som selvstændig med deres iværksætterkursus. Designerparret Heidi og Jimmy Kessler deltog på kurset i 2016. De havde en forretningsplan, men var i tvivl om, hvordan de kom godt fra start og tilmeldte sig derfor kurset. To år efter har de nu godt gang i sejlene med deres design-virksomhed 4600 NORD

30.01.18
Billede af designerparret Jimmy og Heidi Kessler
Heidi og Jimmy Kessler brugte et års tid på at tænke deres forretningsgrundlag igennem, udvikle et firmanavn og få deres logo på plads. De havde de nødvendige kompetencer og erfaringer med markedsføring, salg og forretningsstrategi, men ønskede et større overblik over opstartsfasen, og hvilken virksomhedsform de skulle vælge. De tilmeldte sig derfor iværksætterkurset, der dengang blev drevet af Køge Erhvervsservice, og som nu tilbydes af Connect Køge med næste opstart den 26. februar.

For Heidi og Jimmy Kessler var målet med kurset at få afklaring på nogle store beslutninger, som de stod over for og for at få et fælles grundlag at tale om virksomheden ud fra. Alt sammen for at få skabt en levedygtig forretning med vækstpotentiale – og det lykkes. I dag står de med virksomheden 4600 NORD, som er et dansk design brand, der tilbyder eksklusive designprodukter af høj håndværksmæssig kvalitet.

Et godt miks mellem eksperter og netværk

Under iværksætterkurset deltager kursisterne i gruppearbejde, øvelser og workshops, hvor fokus på udfordringerne i egen virksomhed bliver sat i centrum. På kurset spiller undervisningen dog også en central rolle, og her fik designerparret og de andre deltagere undervisning af eksperter indenfor jura, revision, markedsføring, finansiering og økonomi. Kombinationen af undervisning og gruppearbejde har en stor effekt i forhold til, om virksomheden kommer godt fra start.

- Vi fik god sparring med de eksperter, som underviste, og det gjorde, at vi blev skarp på nogle vigtige områder som for eksempel skatteregler og virksomhedsform. Vi kunne derfor træffe det rigtige valg i forhold til, hvilken virksomhedstype vi skulle stifte. Og som kurset skred frem, fik vi et godt overblik over, hvad vi særligt skulle være opmærksomme på – også på punkter som er nødvendige at tage aktiv stilling til fra start for at undgå udfordringer på længere sigt. Udover sparring med eksperterne fik vi mulighed for at dele vores bekymringer og entusiasme med ligesindede iværksættere, fortæller Heidi Kessler medejer af 4600 NORD.

Kurset sætter netop fokus på samværet og netværk deltagerne imellem. Det, at få udvidet sit netværk, er et kæmpe plus, og samtidigt styrker det den enkelte deltager at møde andre lokale selvstændige. Ligeledes skaber det en god energi og potentiale for samarbejde og sparring i løbet af kursusgangene og efter kursets afslutning. 

Bag om kurset

Iværksætterkurset er et samarbejde mellem Connect Køge og Ringsted Kommune og er for borgere som bor eller har en virksomhed i Køge og Ringsted kommuner.

Er der borgere i Køge og Ringsted kommuner, som er interesseret i at komme på iværksætterkurset, starter næste omgang af iværksætterkurset den 26. februar 2018. 

For mere information om kurset se her på hjemmesiden under Kalenderoversigt. Her vil der også være information om programmet, tilmelding og frister. Eller kontakt Jes Pettersson på telefonnummer: 20 52 94 04 eller send en


Kontakt Jes Pettersson
Opdateret af Kirstine Kryger 30.01.18