Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller nej tak til cookies

KISO A/S forvandler rester til ressourcer

Med projekt Rest til Ressource tilbyder Køge Kommune små og mellemstore virksomheder fra produktions- og servicebranchen et skræddersyet forløb. Et forløb som skal styrke deres strategiske arbejde mod en grønnere profil. En af virksomhederne, som har set lyset i Rest til Ressource, er KISO A/S fra Køge.

19.01.17
Billede af Jesper Birch Olsen fra Kiso A/S

Formålet med Rest til Ressource er at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at opnå en grønnere profil, der samtidig styrker virksomhedens økonomi og konkurrenceevne. KISO A/S fra Køge kommune producerer gummilister til blandt andet vindmølleproducenter og vinduesindustrien og virksomheden har fokus på at skabe grønne løsninger til deres kunder. Rest til Ressource passer derfor perfekt til deres strategi om at gøre virksomheden grønnere.

Fik den nødvendige hjælp

Allerede inden KISO A/S gik ind i Rest til Ressource, arbejdede de på at gøre virksomhedens profil og brand grønnere. Eksempelvis har KISO A/S sat forskellige tiltag i gang, der optimerer deres produktion, og inden forløbet havde de gode ideer til, hvor de yderligere kunne optimere deres produktionslinjer, men de manglede input for at komme videre. 

Med Rest til Ressource får KISO A/S nu en hjælpende hånd til at optimere produktionen og har fået sat fokus på de områder, der skal arbejdes med for at give virksomheden en grøn profil. De har også adgang til arrangementer og eksperter med den nyeste viden om grønne forretningsmodeller. Og endelig er KISO A/S med i et netværk af virksomheder i Region Sjælland, som alle arbejder med at gøre deres virksomheder grønnere. 

Det, at KISO A/S er kommet med i projektet, har sat skub i tingene for dem, og virksomheden har især haft stor gavn af en workshop om grøn forretningsudvikling.

Gennem mange år har vi brugt en del tid på, om vi kunne fjerne affaldsomkostninger og i stedet bruge vores rester til noget. Og når man sidder med problemstillingen selv, kan man godt stirre sig lidt blind. Så det var godt at komme på workshoppen og tale med andre i samme situation. Det var opløftende at høre, at der sker noget, og at der er nogen, der arbejder med det, så vi ikke skal opfinde den dybe tallerken, men bare kan kontakte dem. Det var første gang jeg deltog, men jeg talte med andre deltagere, som sagde, det var noget af det bedste, de har været med til,” fortæller Jesper Birch Olsen, Technical Manager hos KISO A/S.

Bagom Rest til Ressource

I Rest til Ressource gribes arbejdet mod en grønnere profil forskelligt an alt afhængigt af, hvilken type virksomhed det drejer sig om. For nogle typer virksomheder er første skridt at kigge på virksomhedens interne ressourcer som forbrug af vand, materialer og energi og undersøge, hvordan man mindsker spild og afskaffer affald. For andre kan det være relevant at samarbejde med en anden virksomhed om at aftage restfraktioner som affald, overskudsvarme eller vand. Ment på den måde at det som betragtes som affald for den ene virksomhed, kan for en anden bruges som en ressource, og hermed opstår et symbiosesamarbejde. Fælles for alle virksomheder i Rest til Ressource er at skabe en grønnere virksomhedsprofil.

Rest til Ressource er på vej ind i fjerde og sidste fase, hvor der tages kontakt til virksomheder, der kan have interesse i at indgå i projektet. Der er fortsat mulighed for at få en af de sidste pladser i projektet.

For mere information om projektet kan projektleder Nina Mikkelsen kontaktes på og telefon 56 67 69 04.

Logo for Dansk Symbiosecenter
EU logo regional fond
Logo for Region Sjælland
Logo for Vækstforum Sjælland

Kontakt Mette Lerdorf
Opdateret af Kirstine Kryger 23.01.17